Auto

Un mijloc mai rapid de deplasare si pe distante lungi a aparut odata cu inventarea rotii. Sa gasit si o zicala “nu trebuie tu sa inventezi roata ca e gata inventata”. Totusi am incercat sa clasific aceste mijloace de deplasare motorizate.

Masini– sunt autovehicole pe 4 roti propulsate de un motor pe combustibil sau electric.

Masina este un autovehocul absolut necesar in zilele noastre daca stii cum sa il folosesti. Vedem cu totii card de masini bara la bara (mai mult stau decat merg) cu o singura persoana in ele. Polueaza, ingreuneaza traficul si asta pe banii soferului. Vreti sa stiti care e cea mai buna masina? masina de firma. Este o masina in care patronu baga benzina si o repara. Dupa 10 ani cand ar trebui sa o duca la fier vechi tot patronu o schimba cu una noua.

Motociclete- autovehicole pe 2 roti propulsate de motor pe benzina. Este un autovehicul care creaza adrenalina si capteaza atentia oricarui trecator. De cele mai multe ori o pot incaleca 2 persoane deci e ideala pentru un cuplu. Consumul de benzina e relativ mic si se deplaseaza destul de repede , acceleratia fiind mai mare ca in cazul unei masini.

Biciclete – vehicole pe doua roti asistate de pedalat pot avea motor propulsat pe benzina sau curent precum bicicletele electrice. Cel mai ieftin mijloc de deplasare care nu plateste taxa de drum de doua aori ca in cazul masinii sau a motocicletei (odata in taxa din benzina si a doua oara prin impozit sau alte taxe) e ideala pentru deplasarea prin oras sau chiar deplasari pana la 60-80km daca vorbim de bicicletele electrice bine dotate.

Trotinete-mijloc de deplasare cu motor electric ce poate sa atinga si viteze de peste 80km/h. Sunt vehicule care te ajuta sa te ajungi mai repede la destinatie decat o masina , este foarte ieftina si se poate incarca la priza. Multi curieri au ales sa livreze pe trotinete ceea ce le-a scazut costurile de intretinere a vehiculului.